Publicat în SuperBlog

Vis de student: Vara mea

Sursă foto: Galeria personală )

Hello there 😉.

Ca orice copil aflat la școală, număram zilele rămase până la vacanță. Încă de la începutul primăverii, simțeam o dorință puternică de a lua țara la pas și de a explora fiecare colțișor al României. Poate și din cauza faptului că nu am părăsit granițele, mi-a plăcut fiecare loc pe care l-am vizitat. Cred că țara în care m-am născut are atât peisaje care îți taie răsuflarea, cât și o poveste minunată, pe lângă alte aspecte. Făceam ocazional escapade prin împrejurimile orașului în care locuiesc, iar acestea se întindeau pe mai multe ore din zi. Nu mă săturam să stau și să admir fiecare vietate care zbura pe cer, să privesc norii care se mișcau încet pe bolta albastră, să zac pe o pătură, eliberându-mi mintea.

Așa, plănuiam din timp destinații turistice cu tot ceea ce se putea vizita în locul ales. Am ajuns, mulți ani la rând, să explorez potecile munților. M-au fascinat prin imensitate, puterea de a rezista în condiții mai severe și frumusețea vegetației care îi acoperea, mai mult sau mai puțin. De multe ori, pe traseele alese, îmi întindeam o pătură într-un loc ferit de circulație și priveam tot ceea ce mă înconjura. Erau niște momente de liniște în care mintea se golea de stres, griji și lăsa loc relaxării. O stare de bine mă cuprindea, iar nivelul meu de energie creștea. Căpătam forța de a continua.

100_9930

Sursă foto: Galeria personală

Partea mea preferată, din toate expedițiile pe munte, era găsirea unei cascade sau a unui izvor, mai ales în zilele toride de vară. Pentru mine, apa semnifică viață, vitalitate. Doar să stau să mă gândesc pentru câteva secunde cum apa pornește dintr-un loc și curge cu putere la vale, străbătând versanții pentru ca, apoi, să se liniștească într-un râu, mă fascinează. Aș putea contempla la această priveliște ore. Un lucru atât de simplu mă face să mă bucur de fiecare moment de care am parte în viață și să realizez că orice va trece într-un final, chiar dacă pare interminabil.

Apoi, vegetația, pădurile verzi care mă protejau de razele soarelui. Câteodată aveam ocazia să văd și veverițe sprintene, care zburdau prin iarbă și se urcau rapid prin copaci când se simțeau privite. Ușor puteam să mă pierd pe potecile parcă interminabile, iar faptul că nu exista semnal la telefon nu mă ajuta prea mult. Dar, era și un avantaj. Reușeam să mă deconectez de la stresul cotidian când primeam notificări frecvent. Mă bucuram mai mult de mediu și realizam o conexiune cu acesta.

50

Sursă foto: SuperBlog

Mi-ar plăcea să mă trezesc câteva zile la rând într-un spațiu montan, să admir priveliștile și să respir aerul rece al dimineții. M-ar încânta o pensiune, undeva în vârf de munte. Să ies pe balconul camerei, iar în fața mea să fie înșirate pajiști, stânci și păduri verzi pline de viață. Să aud din când în când vreo mașină care tranzitează zona. Șoselele să se piardă printre versanți, parcă înghițite de munte. În rest, doar poteci bătute de piciorul omului.

Am avut parte de multe Vacanțe Speciale, în care am explorat România. Fiecare destinație vizitată m-a impresionat într-un fel sau altul, dar toate, plăcut. Peisajele m-au uimit și mi-au trezit emoții. Sper ca vara aceasta să fie la fel de surprinzătoare ca celelalte de până acum, dacă nu, mai mult!


Acest articol a fost scris pentru Proba 13 din Spring SuperBlog 2017.

NICO 👻.

Reclame

Autor:

Artist. Student. Creativ. Fantastic. Liber. Relativ. Abstract. Iubire. Imaginație. Infinit. Nedefinit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s