Publicat în SuperBlog

Vis de student: Loc de refugiu

Sursă foto: Galeria personală )

Hello there 😉.

Încă de mică, de fiecare dată când mergeam la mare, nu era dată în care să nu construiesc o grămadă de castele de nisip. Acest lucru cred că se întâmplă în cazul tuturor copiilor. Tatăl meu mi-a spus atunci secretul unei construcții rezistente: o fundație bine realizată. Pe același principiu s-a bazat și el când a luat decizia de a clădi viitoarea noastră casă. În ciuda funcției pe care o ocupă în câmpul muncii, nu s-a dat la o parte și a participat activ la zidirea fiecărui element al casei. Îl vedeam atât de dedicat acestui lucru, iar, cu fiecare nivel consolidat, bucuria creștea în ochii lui și în ai mei pentru că urma să am propriul spațiu, unde să mă desfășor.

Așa, în câțiva ani de zile, căsuța noastră a devenit locuită, iar sufletul lui s-a liniștit. Atunci, la finalizarea lucrării, mi-a mărturisit un lucru pe care sper să reușesc să-l realizez și eu: „Un om este împlinit cu adevărat atunci când reușește să-și clădească propria casă pentru că o face după bunul plac”.

houseplans

Sursă foto: Google

S-a născut în mine dorința de a deveni arhitect. Cu puțin talent la desen, mi se părea că totul avea să fie foarte simplu, dar m-am lovit de multe dificultăți. Am renunțat la această direcție profesională, dar n-am uitat lucrul pe care tatăl meu l-a spus. Mi-am propus ca în această viață să reușesc să îmi clădesc propria casă, chiar dacă nu mă voi implica atât de mult la procesul propriu-zis. Până la acel punct, m-am apucat de construit acest loc al meu de refugiu, exact ca un proiect de casă, pentru că aici e casa minții mele.

Mereu mi-am dorit o casă mare, spațioasă, impunătoare, dar analizând mai bine situația, am ajuns la concluzia că dacă ar fi să mă apuc de construire aș alege un aspect minimalist, nu foarte expandat și destul de practic. Aș miza mai mult pe partea utilă a fiecărei încăperi. Înainte, îmi imaginam o casă cu un număr mare de camere, pe lângă cele la ordinea zilei: cameră pentru servit masa, cameră pentru înfrumusețare, cameră de fitness, cameră cu bibliotecă și altele. Toate acestea erau posibile în Sims, când construiam în câteva ore o casă perfectă cu tot ce îmi puteam dori. Dar ce rost aveau, dacă nu te fac să te simți bine la tine acasă? Acum nu m-aș mai întinde la divizarea în cât mai multe camere, fiecare cu un specific, pentru că, așa, mi-ar fi foarte greu să-mi găsesc un loc al meu în care să mă relaxez și să tastez. Mintea mea se orientează spre mai practic, iar spiritul artistic se dezvoltă peste tot indiferent de spațiu și destinație.

Ai-Proiect-Birou-de-Proiectare

Sursă foto: SuperBlog

Trecând la muncă, înainte de toate, aș face o cercetare pe google și pe site-uri specializate pentru a alege din sutele de proiecte case, pe cel care mi se potrivește cel mai bine. În micul meu cămin și refugiu, mi-aș dedica totuși o cameră pentru lucrurile care țin de organizare și blog. Ar fi o încăpere albă, cu mobilă simplistă și puțină. Un fotoliu, o canapea cu multe pături pentru zilele mai friguroase. O noptieră albă cu o lumânare parfumată. O masă și un scaun pentru un aspect mai profesional. O bibliotecă întinsă pe un perete în care să existe cărți inspiraționale, cutii cu amintiri și agende pline de idei. Acesta ar fi locul în care mi-aș petrece foarte mult timp fiind înconjurată de toate lucrurile care mă pasionează.

Revenind la imaginea de ansamblu, aș mai adăuga un spațiu de distracție pentru soțul meu pentru a nu fi singura care se bucură de pasiunile pe care le are. Apoi, restul casei ar respecta tiparul necesităților cotidiene. A, și o altă componentă de răsfăț ce mi-ar plăcea să o adaug ar fi o piscină. Întotdeauna, m-au fascinat casele cu piscină. Ideea de a te putea răcori la orice oră și a fi într-un loc familial m-ar ajută să mă simt și mai bine, mai relaxată, poate mai motivată de a mă mișca. Încă sper la momentul acela în care să mă pot arunca în apă direct de pe balconul casei, cu o ușoară exagerare a exprimării.

Pentru punerea în aplicare a acestui vis, aș apela cu încredere la un specialist, chiar dacă mi-aș schița și eu înainte toate colțurile casei. Cred că tot procesul de proiectare până la începerea activității echipei de muncitori ar dura ceva timp pentru că aș avea destule observații de făcut. Tind spre perfecțiune minimalistă.

Cu toate acestea, locul meu de refugiu și meditare, pe lângă așternuturile dormitorului meu, va fi cabana construită de părinții mei într-un sat apropiat. Acolo domnește liniștea. Sunetul păsărilor îmi inundă sufletul cu fericire. De acolo îmi iau doza de energie și sursa de inspirație.


Acest articol a fost scris pentru Proba 11 din Spring SuperBlog 2017.

NICO 👻.

Reclame

Autor:

Artist. Student. Creativ. Fantastic. Liber. Relativ. Abstract. Iubire. Imaginație. Infinit. Nedefinit.

Un gând despre „Vis de student: Loc de refugiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s