Publicat în SuperBlog

Vis de student: Viitorul cămin

Sursă foto: SuperBlog )

Hello there 😉.

Avansarea tehnologiei era vizibilă din anii 2000, când internetul cuprindea tot mai multe domenii. De atunci, totul s-a schimbat, roboții și hologramele erau prezente în orice locuință, iar vremea părinților și a bunicilor a apus de mult.

Acum este anul 2117. Viața mea s-a așezat și mă bucuram de cafeaua de dimineață, în timp ce televizorul proiecta reclame în fața mea. La un moment dat, a apărut o imagine cu o fetiță. Rapid, s-a animat și a început să vorbească:

8

Sursă foto: Google

Salut! Mă bucur că m-ai primit în casa ta, deși cred că am dat puțin buzna pe aici. E destul de drăguț la tine, dar îți lipsește ceva. Mă aflu aici tocmai din acest motiv. Te voi ajuta să faci niște îmbunătățiri care te vor scuti de amenzi sănătoase. Nu știu cum ai scăpat până acum; toate casele sunt supuse acestor proceduri. Te văd suficient de uimită încât să-ți explic cum stă treaba. A, am uitat să mă prezint. Sunt Ella, agent „certificat energetic” sau auditor energetic acreditat. Poți să-mi spui Ella. Din exterior, ceea ce fac eu este să mă plimb prin camerele casei tale și să scanez totul, dar fac mult mai multe, te asigur. Revenind. Ce este un certificat energetic, sunt sigură că știi, dar deții unul? Dacă mă aflu aici e evident răspunsul. Așa, cu permisiunea ta, aș vrea să evaluez performanța căminului tău. Am nevoie de 10-15 minute. Nici nu o să îmi simți prezența, iar tu te poți bucura în continuare de cafeaua aceea delicioasă.

Mi-am dat acordul pentru că eram mai mult curioasă de capacitatea acestui „agent”. Nu au trecut mai mult de 10 minute și s-a întors. Avea un raport complet pe care eram nerăbdătoare să-l studiez. Înainte să încep să pun întrebări, m-a luat repede cu lămuririle:

Nu cred că înțelegi foarte multe; sunt niște cifre până la urmă. Să-ți explic pe limba ta: casuța ta, cu demisol și parter, atinge performanțe medii de clasă D, ceea ce e bine. Asta înseamnă că ai izolat-o binișor, ai geamuri de bună calitate și ce-mi mai place aici e faptul că ai vegetație în jur. Îți place verdeața, așa-i? Și mie! Dar putem vorbi despre aceste lucruri la o cafea, dacă nu te-am plictisit deja.

În fine…de unde știu toate chestiunile menționate? Ți-am făcut și o termografie a clădirii. Dacă tot sunt aici, o să fac toată treaba. Imaginea o ai la sfârșit. Ai un cămin decent, care poate fi îmbunătățit. Nu te stresa! Îți vănd niște ponturi pentru că și asta face parte din misiunea mea ( și mă „obligă” firma ) . Deci, odată cu îmbunătățirea clasei energetice, vei avea parte și de un confort mai ridicat. Ce poți face concret? Izolează acoperișul că se pierde căldura pe acolo ( noțiuni de fizică ). N-ar strica schimbate niște becuri și să adopți LEDurile. Și să știi că am reperat și acel robot de bucătărie care mai are puțin și-și dă sufletul, așa că ti-aș propune să-i curmi suferința și să-l înlocuiești cu ceva mai bun.

Tot ce ți-am spus, te ajută să reduci valoarea facturilor de plătit într-o lună. Așa, îți poți cumpăra cosmetice și alte lucruri femeiești să te faci frumoasă. Ești și acum, nu mă înțelege greșit!

Dacă îmi asculți sfaturile și vei face mici modificări, îți garantez că te vei simți mult mai acasă în propria casă. În plus, dacă te vei gândi să vinzi locul, prețul de pornire poate fi destul de ridicat, având în vedere că va atinge niște standarde foarte bune. Ai doar de câștigat! Sper că te-am lămurit puțin. Ai devenit mai senină. Cred că-ți surâd recomandările mele. Acum, te rog să mă scuzi, mai am de călătorit astăzi. Mulțumesc pentru ospitalitate și banii îi poți depunde în contul meu! Ai numărul trecut undeva pe acolo. La revedere!

Toată pledoaria s-a terminat în 20 de minute. A vorbit poate prea mult. Voi face îmbunătățiri pentru confortul meu și al familiei! Și bani?? Bine că mi-a menționat acest aspect la sfârșit. Totuși, cred că merită!


Acest articol a fost scris pentru Proba 6 din Spring SuperBlog 2017.

NICO 👻.

 

Reclame

Autor:

Artist. Student. Creativ. Fantastic. Liber. Relativ. Abstract. Iubire. Imaginație. Infinit. Nedefinit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s