Publicat în SuperBlog

Vis de student: Cafeluța de dimineață

Sursă foto: Google )

Hello there 😉.

Proaspăt ieșită de pe băncile facultății, după toate examenele trecute, încep să-mi caut un loc de muncă. Cu încredere, aplic pentru mai multe job-uri. Până într-un final, ajung să fiu acceptată într-o micuță fabrică 🏭. Entuziasmată și cu gândul la ce va urma, mă trezesc dimineața. Mă simt în formă și pregătită, chiar dacă am niște fluturi în stomac. Fără prea mult mic dejun, dar cu o cafea la pachet, pornesc spre locul cu pricina.

În fața mea apare imperios o poartă de câțiva metri, care ascunde o clădire la fel de impunătoare, cu multe turnuri din care ies deja aburi, semn că activitatea a început și s-ar putea să fi întârziat. Mă grăbesc să intru și mă îndrept spre un vestiar pentru a mă echipa corespunzător. Un halat alb până peste genunchi, cizme de gumă, ochelari de protecție, mănuși rezistente, cască pe cap. Era echipamentul corect pentru un inginer care se respectă, cel puțin așa auzeam prin facultate.

Cineva mi-a făcut un tur fugitiv al departamentelor, după care am început să pun și eu mâna la treabă. În tot acest timp, nu puteam să nu mă gândesc la câte instalații și circuite sunt puse la bătaie pentru un produs pe care-l găsesc în supermarketuri. Eram fascinată și fericită că am ajuns acolo.

Un sunet de clopoțel m-a trezit: era pauza de masă. Atât șefii cât și muncitorii se întâlneau în aceeași încăpere albă, cu multe mese și scaune. Totul era aranjat deja. Managerul avea de făcut un anunț înainte de toate:

Bună dimineața! Vreau să le urez bun venit noilor angajați, care sper să se acomodeze rapid în colectivul nostru. Este o tradiție să servim masa împreună și să avem grijă de nivelul de productivitate al tuturor, astfel că, de azi, avem o noutate. Sper că v-ați săturat de cafeaua pregătită de acasă care se răcește până ajungeți aici. Așa că, avem un nou furnizor, La Fântâna, care se va preocupa de „cafeaua la birou pe care o veți servi la această masă. De asemenea, fiecare dintre voi va avea lângă masa de lucru câte o sticlă de apă de izvor-0,5L- pentru că hidratarea este importantă, mai ales în mediul în care lucrăm. Poftă bună!

M-am așezat la locul meu. Pe masă, cafeaua Kafune era aburindă, cu spumă, de un miros puternic și plăcut. Era un negru profund în care mă reflectam.

wmdev_636189533882834001-min

Sursă foto: Galeria personală

Eram curioasă să aflu ce are în plus față de cea din pachetul meu. Era mult mai apetisantă, trebuia să recunosc. În jurul meu, vedeam muncitorii mulțumiți și încântați de noutate. După prima înghițitură, simțeam cum îmi sunt invadate toate colțișoarele corpului. Fiecare celulă era pregătită să lucreze. Mi-aș fi dorit ca acel deliciu să mai dureze, dar ceașca s-a golit. La fel s-a întâmplat și cu sticla de apă după câteva ore. A fost exact ceea ce aveam nevoie pentru a fi în priză. Nici n-am mai simțit cum a trecut timpul până s-a terminat programul.

la-fantana-apa-si-cafea-2016-min

Sursă foto: SuperBlog

Aș fi vrut ca această combinație de apă și cafea să fi existat și în sesiune când trebuia să învăț atâtea pagini de care nu-mi mai aduc aminte. Sunt convinsă că nivelul meu de productivitate creștea semnificativ și, odată cu el, punctajul obținut la evaluări. Acum era timpul să plec spre casă și să aștept o nouă zi.


Acest articol a fost scris pentru Proba 1 din Spring SuperBlog 2017.

NICO 👻.

Reclame

Autor:

Artist. Student. Creativ. Fantastic. Liber. Relativ. Abstract. Iubire. Imaginație. Infinit. Nedefinit.

Un gând despre „Vis de student: Cafeluța de dimineață

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s