Publicat în Personal, Tag

Tag: Eu sunt Frumoasă

Hello there 😉.

Cu machiaj sau fără, cu părul vâlvoi sau extrem de finisat, cu haine noi sau cu cele în care te simți cel mai bine ar trebui să-ți amintești că, până la urmă, seara, ajungi în fața oglinzii așa simplă și frumoasă cum te-a lăsat natura. Întotdeauna am vrut să nu mă amestec prin mulțime și să nu am tabieturi ca alte fete din jurul meu care erau tot timpul aranjate. Am mizat pe frumusețea mea naturală pentru că așa știam că nu are nimic ce să se scurgă de pe fața mea și oamenii mă vor vedea exact așa cum sunt. Până nu de mult, am catalogat fetele care se machiază în fiecare zi ca fiind lipsite de încredere, ca mai apoi să văd că de fapt acesta era un mijloc de a se proteja împotriva răutăților celor din jur.

M-am bucurat foarte mult când MMara m-a tăguit să fac acest tag, mai ales că l-am văzut în multe locuri atât pe youtube cât și pe bloguri. Ideea ar fi să faci un clip în care să nu fii machiată deloc, dar având un blog, aici e o poză cu mine fără urmă de retuș.

wp_20160505_17_04_39_pro-min

1. Cum te numești?

Hello there 😉. Sunt Nicoleta.

2. Câți ani ai?

Am 20 de ani fericiți și veseli.

3. Ai avut vreodată probleme cu tenul?

Nu am avut probleme grave, din fericire, dar pubertatea și-a pus amprenta asupra mea și nu am scăpat deloc de acnee. Am un ten mixt cu zona T împânzită de coșuri și nu se poate să fie tacâmul complet fără niște puncte negre în jurul nasului și niște pete lăsate de coșuri. Reușesc să-mi atenuez problemele cu produse potrivite pentru mine, dar după multe căutări și experimentări.

4. Din ce cauză ai început să te machiezi?

Cauza, cauza…recunosc că am fost foarte mult influențată de videoclipurile de pe youtube și postările pe care le citeam pe anumite bloguri. După ce am început să caut mai multe informații despre produse de machiaj și ce pot face ele, am ajuns la concluzia că nu e un strat de falsitate pe care-l pui pe față (dacă nu exagerezi), ci e un mod de a-ți scoate în evidență anumite trăsături, așa că am început să experimentez puțin. Sunt nouă încă în domeniu, dar îmi place să-mi acord puțin timp dimineața ca apoi să mă simt mai bine toată ziua. Deci, mă machiez pentru starea mea de bine. ☕ 

5. Ai întâlnit persoane care te-au jignit în legătură cu frumusețea ta fiind machiată sau fiind nemachiată pe internet sau în viața reală?

 Pe internet, nu m-am prea expus, adică n-am fost o persoană care să-și actualizeze frecvent statusul și nici nu eram foarte activă așa că nu am primit jigniri directe. În viața reală…având acnee și bine-nțeles strângându-mi coșurile, ajungeam cu niște bube roșii, iritate în văzul tuturor. Mai aveam colege la școală care ziceau lucruri de genul :”ce bubă ai pe față”, dar eram prea fixată pe ideea de naturalețe încât să-mi pese de ceea ce-mi spunea cineva care avea mereu fața acoperită de fond de ten. Și machiată, nu m-a jignit nimeni pentru că sunt cumpătată și o iau mai încet.

6. Dacă da, cum ai reacționat? Te-au afectat aceste lucruri? 

Atunci pe moment, nu mi-a păsat de ce zice lumea pentru că se vorbește peste tot despre oricine. Aveam alte lucruri pe care să-mi focusez atenția. Știam să-mi fac manichiuri reușite, din punctul meu de vedere, așa că nu m-am lăsat afectată de răutățile pe care le auzeam pentru că știam că acele bube de pe fața mea se vor vindeca, chiar dacă vor apărea altele.

7. Porți des machiaj în public? Pentru că nu ai încredere în tine sau din alte motive și care ar fi acelea? 

De când a început facultatea mi-am propus să fiu mai feminină, așa că m-am gândit că machiajul mă poate ajuta în acest sens. 5 zile pe săptămână port machiaj, poate cu câteva excepții că se mai întâmplă, pentru că mă face să mă simt mai bine în pielea mea. În rest, sunt eu cu pielea mea. Nu am o încredere extraordinară în mine, dar pot ieși să mă plimb fără să am ceva pe față. Mai adaug faptul că sunt foarte foarte foarte emotivă, deci machiajul, minimalist pe care-l fac dimineața, mă ajută.

8. Te-ai simțit vreodată inferioară că nu te machiai?

Din păcate, da. Și am simțit asta mai mult în ultimii ani de liceu când aproape toate fetele din clasa mea aveau machiaj pe față. Chiar dacă în mintea mea mă gândeam că mai bine îmi investesc acel timp dimineața în altceva, vroiam și eu să mă dichisesc puțin. Le vedeam mereu pe aceste fete cu atitudine și asociam asta cu faptul că ele purtau machiaj, iar eu eram mai retrasă pentru că eram naturală. Aveam ideile astea până m-am mai deșteptat puțin. 

9. Ce sfat le dai oamenilor care te urmăresc și poate se simt inferiori că nu poartă machiaj?

N-ai de ce să te simți inferior că nu faci ce face mulțimea. Lumea asta în care trăim e despre diversitate. Acum, cred că sunt multe altele mai importante decât faptul că te machiezi sau nu. Cel mai prețios lucru e să te simți bine în pielea ta și să te împaci cu tine, așa frumoasă cum ești! ☺

10. Cui îi dai mai departe acest tag?

Acest tag vreau să-l împart cu toată lumea, fiind la început de drum la bloguit. Dacă l-ați făcut sau îl faceți, lăsați-mi un link în comentarii. Sunt curioasă de părerile voastre.


Cred că EU SUNT FRUMOASĂ! 😊

NICO 👻.

Reclame

Autor:

Artist. Student. Creativ. Fantastic. Liber. Relativ. Abstract. Iubire. Imaginație. Infinit. Nedefinit.

2 gânduri despre „Tag: Eu sunt Frumoasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s